pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Friday, October 5, 2012

(Info) Dadah Terbaru Bernama Krokodil Bakal Menjadi Satu Ancaman Di Seluruh DuniaUntuk pengetahuan semua, dadah terbaru telah di hasilkan di Rusia bagi memberi impak yang maksima kepada penagih dadah yang merasakan dadah yang sedia ada di pasaran tidak mampu memberi kesan ransangan ke tahap maksimum.

Dadah berkenaan telah di beri nama sebagai Krokodil telah menjadi satu trend kepada penagih dadah di Rusia yang cukup dasat kesannya...Dadah Krokodil termasuk jenis desomorphine sebuah sintetik opioid yang lebih berbahaya daripada heroin. Ubat terlarang ini dibuat melalui beberapa siri reaksi kimia dan campuran beberapa bahan saraf yang lain.


Di Rusia, heroin biasa dijual dengan harga sekitar $ 40 per-dosis di Rusia. Penggunaan desomorphine biasanya di campur dapat dengan Kodein-ubat penghilang rasa sakit berasaskan dan bahan-bahan konsumsi rumah tangga yang lain. 

Gambar-gambar di bawah ini menunjukkan kesan yang sangat buruk sekali dari Ubat terlarang ini. Kesannya menimbulkan luka pada anggota tubuh dengan kerosakan yang sangat fatal, bahkan banyak di antaranya mengakibatkan pembusukan pada daging dan kulit pengguna. Kulit dan daging korban terrkelupas dari tulangnya. 


Gambar sangat mengerikan, tidak sesuai untuk orang-orang yang sensitif terhadap luka.Video:


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog