pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Tuesday, October 16, 2012

TAHUKAH ANDA ?? SUARAM PERNAH GUGAT KESTABILAN NEGARA INDONESIA @saifnasution #SGBSUARAM PERNAH GUGAT KESTABILAN NEGARA INDONESIA1. Jangan pandang remeh keupayaan SUARAM dalam apa-apa isu yang melibatkan keselamatan Negara ini. Pemerintah wajar tegas.

2. Kerajaan Indonesia pernah meminta  Kerajaan Malaysia pantau kegiatan SUARAM ini kerana menganggu keharmonian Indonesia lewat 90 an.

3. Campur tangan SUARAM tentang isu Timur Timur dalam Wilayah Indonesia telah menyebabkan Indonesia kehilangan Wilayah tersebut dan kini telah wujud sebuah Negara Kristian – Timor Lestea.

4. SUARAM telah byk atur program2 , bengkel2 dan mesyuarat2 dan minta campur tangan dunia luar terutama dari Barat dalam isu Timur Timur ini.

5. Saifuddin ( SU  PKR kini )  bersama beberapa Exco Pemuda UMNO ketika itu ( lewat 90 an ) pernah ceroboh masuk dalam sebuah Hotel di Kuala Lumpur  kerana marahkan SUARAM  sebab mengugat hubungan baik Malaysia / Indonesia. Ketika itu Saifuddin adalah S U Pemuda UMNO. Serbuan / cerobohan dibuat kerana SUARAM buat program isu Timur Timur di Malaysia. Saifuddin ditangkap kerana ceroboh. Saifuddin boleh sahkan isu ini.

6. Mereka2 yang ada dalam program / kacau Indonesia ketika itu kini ada dalam Parlimen Malaysia dan ada di Dewan2 Negeri terutama di Selangor  dan ada yang pegang jawatan dalam PKR – kini mereka bersama dengan Saifuddin.

7. Mahu rakyat Indonesia tahu – mereka2 ini ada dalam Parti  yang di pimpin oleh Anwar Ibrahim yang sebahagian kecil rakyat Indonesia puja ini.

8. Hairan dalam isu ini sebab – penderitaan umat Islam di Mindanau ( Filipina ). Rohingya ( Burma ) ,  Selatan Thailand dan di Gaza tidak pulak ada dalam agenda SUARAM.

9. Tidak terkejut jika fail-fail yang Pemerintah inginkan dari SUARAM boleh berada di Negara Timur Lestea kini.

10. Saya cabar mereka nafikan perkara ini terutama Saifuddin ( SU PKR ).


KENYATAAN MEDIA

ZAMIL IBRAHIM

14 OKT 2012

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog