pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Monday, October 29, 2012

Bukti Mat sabu Penganut Ajaran Syiah (Minta Sebarkan)
Kini, video kunjungan 'hormat' Mat Sabu melawat rejim SYIAH Syria pimpinan Basyar Assad yang telah membunuh ribuan Sunni di negara tersebut sudah tersebar.Pendedahan ini dibuat oleh otai blogger GAP di sini: http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2012/10/video-jelas-mat-sabu-sokong-syiah-di.html

Dengan pendedahan ini, jelas menunjukkan bahawa Timbalan Presiden PAS ini sememangnya bertaqiyah (salah satu rukun Syiah) terhadap seluruh umat Islam di Malaysia khususnya penyokong PAS.

Berikut adalah maksud taqiyah bagi penganut Syiah:

TAQIYAH RITUAL KAUM SYI’AH

Taqiyah menurut kaum Muslimin adalah sebuah istilah yang pemahamannya hanya terarah kepada satu arti Yaitu “Dusta”. Adapun menurut Syi’ah taqiyah berarti perbuatan seseorang yang menampakkan sesuatu berbeda dengan apa yang ada dalam hatinya, artinya nifaq dan menipu dalam usaha mengelabui atau mengecoh manusia. Taqiyah adalah satu prinsip dari prinsip-prinsip kesesatan mereka. Taqiyah memiliki kedudukan yang luar biasa, mereka telah menempatkannya dalam tempat pengagungan dan pengkultusan, hingga mereka menjadikannya sebagai asas dalam agama mereka, dengan taqiyah seorang hamba akan mendapatkan pahala dan ihsan dari Allah.
Taqiyah adalah satu rukun dari rukun-rukun agama mereka, seperti halnya shalat. Ibnu Babawaihmengatakan:“Keyakinan kami tentang taqiyah itu adalah dia itu wajib. Barangsiapa meninggalkannya maka sama dengan meninggalkan shalat.”[Al-I’tiqadat, hal.114].
Mereka menisbatkan kepada imam keenam Ja’far Ash-Shadiq, dia berkata: “seandainya saya mengatakan bahwa yang meninggalkan taqiyah sama dengan yang meninggalkan shalat tentu saya benar.” [Al-I’tiqadad, hal.114]
Sumber : http://abusalma.wordpress.com/2007/04/01/taqiyah-ritual-kaum-syiah/

Apa yang MyMassa kesalkan, taqiyah Mat Sabu berjaya mengaburi mata penyokong PAS. Malah akhbar Harakah juga seolah-olah mengutuk rejim Basyar Assad tetapi Timbalan Presiden PAS sendiri yang mengadap dan memberi sokongan kepada rejim zalim Syiah tersebut.

Amat malang bagi PAS mendapat Timbalan Presiden yang menyokong Syiah seperti ini. Bayangkan jika Mat Sabu menggantikan Haji Hadi sebagai Presiden PAS. Sudah pasti PAS bertukar nama menjadi:
PARTI AJARAN SYIAH = PAS.

*Sebarkan video Mat Sabu ini supaya lebih ramai tahu fahaman yang dipegang oleh 'Abang Mat'.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog