pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Tuesday, June 5, 2012

Benarkah PAS Kedah dalam keadaan terdesak dan terpaksa mencipta kisah lucu untuk menark perhatian rakyat Kedah.Riuh rendah apabila cybertroopers Pas mengatakan ada BOM di Himpunan 'katak' Hijau di Stadium Darulaman Kedah tempohari.. Meh kita baca depa punya kelentong dulu.Meh Pisau Kedah nak bagi penjelasan, dua butir bom jangka yang ditemui di pintu masuk Stadium Darulaman tu, kemungkinan besar, bom ini dibuat oleh puak-puak yang anti Islam.. Mengikut dari maklumat yang diperolehi dari pihak berkuasa, bom yang ditemui hanyalah BOM PALSU!! Namun dalang yang membuatnya, polis masih lagi menjalankan siasatan dan mencari siapa yang bertanggungjawab.

Namun yang amat menyedihkan, ada pulak puak-puak Pas yang terlebih pakar dari pihak Polis, menuduh UMNO sebagai dalang BOM ini. Kiranya geng Pas ni, terlebih pakar laa, Polis pun belum dapat membuktikan sesiapa, mereka dah bersungguh-sungguh mengatakan bom itu datangnya dari UMNO.

Pisau Kedah juga boleh mengatakan, BOM PALSU tu hanya ciptaan Pas Kedah untuk menarik perhatian ramai mengenai Himpunan 'katak' Hijau yang lepas. Sebab cerita Himpunan 'katak' hijau tu, tak la meletop mana pun, sebab tu cari story untuk bagi meletop. Bagi Pisau Kedah, cerita rekaan macam ni hanya akal orang Pas saja yang mampu lakukan. Orang lain tak bodoh macam tu..

Jikalau benar, UMNO nak BOM Himpunan 'katak' Hijau yang lepas. Takkanlah kami blogger-blogger UMNO nak menyusup masuk ke majlis tersebut untuk membawa cerita 'benar' bagi dipaparkan di blog-blog kami. Allah kurniakan mukjizat paling istimewa pada manusia ialah akalnya, jadi Mc harap orang Pas gunakan akal untuk berfikir, jangan gunakan kepala lutut atau kepala 'lain' untuk berfikir.

Pisau Kedah taknak tuduh berita ni fitnah dari Pas. Sebab kalau tak betul, nanti Mc pun dituduh pemfitnah. Pisau Kedah taknak disamakan dengan orang Pas. Sebab kami blogger pro UMNO yang berkualiti dan menyampaikan fakta bukan auta. Namun Pisau Kedah yakin, BOM PALSU yang dijumpai tu, tidak ada kena mengena dengan UMNO, sebab UMNO bukan sebodoh Pas untuk membuat perkara sebegitu.

1 comment:

FreeKedah said...

kebarangkalian depa yg bubuh sendiri bom tu.

Bodoh kalau org UMNO/BN pi letup sbb ia akan jadi advantage dekat PAS.

Serupa macam kes politik taiwan upah org tembak diri dia. Masyarakat terus tuding jari dekat parti lawan.

Serupa juga anwar kalau dia mampuih UMNO/BN lagi susah.

FREE KEDAH!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog