pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Wednesday, January 23, 2013

Bar Council Patut Di Bersihkan Dari Kekotoran Anwar Al-Juburi


Kalau majlis peguam atau bar council (BC) rasakan bahawa mereka 'above the law' dan hanya mereka yang berhak untuk mendaulatkan undang-undang maka BC perlu berfikir semula.

Perkembangan mutakhir yang menyaksikan BC berperanan secara aktif dalam politik Malaysia amat menjengkelkan majoriti rakyat Malaysia dan majoriti rakyat ini dianggap sebagai 'silent majority'.

Sampai bila 'silent majority' akan berdiam diri dengan tingkah laku BC? Jawapannya adalah TIDAK LAGI.

Hampir 1,000 manusia telah berkumpul di hadapan 'Palace of Justice' Jalan Duta, Kuala lumpur pagi tadi bagi mendesak pembersihan dalaman majlis tersebut yang kini sudah busuk akibat beberapa individu yang mengawalnya.

Individu-individu yang berkuasa di dalam majlis ini nampaknya lebih menitik beratkan soal politik negara berbanding majlis itu sendiri dan yang terbaru mencetuskan kemarahan majoriti rakyat adalah proses pemilihan ahli majlis tersebut yang tidak telus dan 'undemocracy'.

Kumpulan kecil di dalam majlis ini juga boleh dilabelkan sebagai kumpulan 'anwarinas' yang terjangkit dari virus sebaran Anwar Ibrahim serta berlindung di sebalik nama demokrasi.

Seperti PAS, akhirnya kumpulan 'anwarinas' ini jugalah yang merosakkan keseluruhan parti tersebut dan dalam konteks BC, kumpulan 'anwarinas' jugalah yang menjadikan majlis itu menjadi kotor dan tak ubah seperti kuda tunggangan Anwar dan pakatannya.

BAR COUNCIL WAJIB DIBERSIHKAN !!!!

Sumber :- TMS

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog