pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Sunday, August 12, 2012

Di sebabkan Namewee sial, Lee Chong Wei terpaksa minta maaf kepada Negara China
Tak habis-habis si Namewee sial buat hal. Terbaru Datuk Lee Chong Wei terpaksa memohon maaf di atas sikap biadap Namewee menghina jaguh badminton China, Lin Dan.
Datuk Lee Chong Wei memohon maaf berhubung klip video penyanyi rap Wee Meng Chee atau Namewee yang menghina bintang badminton China, Lin Dan.
"Saya memohon maaf atas video tersebut, saya juga tidak tahu apa-apa tentang lagu itu, di sini saya ingin memohon maaf kepada semua, diharap peminat (badminton) China boleh memaafkannya," kata Chong Wei dalam laman web peribadinya di "microblogging" weibo, laman web di China yang bersamaan dengan Twitter.
 
Baru-baru ini, Namewee memuat naik klip video ciptaannya di laman web yang mengandungi maki-makian dalam bahasa Hokkien terhadap Lin Dan selepas Chong Wei kalah 21-15, 10-21, 19-21 kepada Lin Dan dalam perlawanan akhir badminton perseorangan lelaki Olimpik London, di Arena Wembley. 
Klip itu kemudiannya, tersebar ke seluruh forum utama dan telah menimbulkan kemarahan di kalangan peminat badminton di China. 
Media dalam talian China, Souhu melaporkan bahawa Namewee mempertahankan dirinya dengan berkata, dia hanya meluahkan perasaannya seperti seorang peminat biasa. 
"Biasanya, peminat akan hanya marah di rumah, tetapi saya buat dalam bentuk video untuk menunjukkannya," dakwa beliau.- Bernama


Pisau Kedah sarankan orang macam Namewee ni di lucutkan kerakyatan sebab selalu memburukan nama baik Malaysia.

Kalau Namewee kata dia buat klip video berkenaan untuk meluahkan perasaannya kepada Lin Dan . Pisau kedah rasa macam nak penampaq mukanya untuk meluahkan perasaan Pisau Kedah pulak


1 comment:

Anonymous said...

Bukan ke najib syg sgt kt cina sial ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog