pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Thursday, May 17, 2012

Panas !!! Orang bukan Islam menjaminkan syurga kepada orang bukan islam untuk undi PAS


Tu Diaa..PAS for all...orang bukan islam akan berkempen untuk orang bukan Islam undi PAS di jaminkan syurga..tidak hairanlah kalau orang bukan Islam pun berceramah politik di pentas PAS mempergunakan ayat suci Al-Quran dan di sambut laungan Takbirrr oleh penganut ajaran PAS.kerana PAS sudah lari dari perjuangan agama Islam.sebab tu PAS sangup menghalalkan apa yang haram,,haram apa yang halal.


Terbaru Dewan Himpunan Penyokong PAS yang di pengerusikan Hu Pang Chaw hanya menunggu lampu hijau dari pimpinan PAS Pusat untuk meneruskan kempen Undi PAS masuk syurga kepada orang bukan Islam demi meraih undi bukan islam di Johor dan Sarawak sekiranya dipilih jadi calon.


PAS bersetuju meletakkan calon dari kalangan bukan Islam mewakili parti itu bertanding di Sarawak dan Johor pada pilihan raya umum ke-13.

Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS Hu Pang Chaw berkata dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Tiram, Johor, dan satu kerusi Parlimen di Sarawak.
"Perkara ini sudah dipersetujui PAS pusat. DHPP memang meminta PAS pusat meletakkan calon dari sayap DHPP di satu kerusi setiap negeri, tidak kira sama ada kerusi Parlimen ataupun DUN.
"Tetapi perkara ini masih dalam peringkat perbincangan. Keputusan akhir bergantung kepada PAS pusat," katanya kepada Bernama di sini, Khamis.
DHPP adalah sayap kepada PAS, yang mewakili penyokong mereka di kalangan bukan Melayu dan bukan Islam.
Hu berkata dalam usaha meletakkan calon dari sayap DHPP, mereka memerlukan strategi bagi memastikan kemenangan kerana tidak ada faedahnya meletakkan calon dari kalangan anggota DHPP kalau tidak menang.
Sebagai contoh, meletakkan calon PAS dari kalangan DHPP di kawasan yang majoriti pengundi orang Melayu akan meletakkan parti itu dalam keadaan sukar untuk mencapai kemenangan, katanya.
Hu berkata senarai calon dari sayap DHPP akan dihantar kepada PAS pusat melalui PAS negeri, dan setakat ini, calon untuk Kedah, Perak, Selangor, Johor dan Sarawak telah dikenal pasti.
Pada pilihan raya umum 2008, PAS meletakkan seorang calon dari kaum India untuk bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri kawasan Tiram di Johor, dalam kawasan Parlimen Johor Baharu.
Bagaimanapun, calon berkenaan, R Kumutha, tewas kepada Maulizan Bujang dari Barisan Nasional (BN). - BERNAMA


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog