pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Thursday, May 17, 2012

Tu Diaa... PAS Kantoi dengan pengakuan UNIT AMAL PAS
Kenyataan Pengarah jabatan Amal, yang mengawal Unit Amal Pas seluruh negara mengakui bahawa, Perhimpunan Bersih kali ini  tidak terkawal dan peserta Bersih merusuh dan merosakkan segala harta benda awam dan kenderaan polis.

Sebelum ini Ambiga, Anwar dan pemimpin Pakatan lain menyalahkan pihak polis 100% mengenai kekecohan di perhimpunan Bersih, namun selepas Ketua Pengarah mengKANTOIkan keadaan, teringin juga Mc lihat reaksi dari puak-puak bangang ni. Baca apa yang ketua unit amal ni kata dulu..

Ketua Pengarah Jabatan Amal, Juhari Osman berkata, ketika keadaan tidak terkawal pada perhimpunan BERSIH 3.0, di Kuala Lumpur, 28 April lalu, beliau mengarahkan supaya semua anggota unit amal yang bilangan dianggarkan 2,000 orang supaya beredar daripada kawasan berkenaan.


Menurutnya, kejadian tersebut berlaku selepas jam 4 petang di mana kebanyakan peserta gagal mematuhi arahan biarpun disaran supaya beredar.


"Kira-kira jam 4 petang, memang saya ada keluarkan arahan supaya mereka beredar menerusi radio dan sewaktu menghubungi pihak yang mengetuai pasukan bertugas mereka jelaskan supaya balik sebab keadaan tidak terkawal.


"Sebelum ini peserta ikut arahan tetapi kali ini nampak liar dan ketika berlakunya insiden menterbalikkan kereta, kejadian itu berlaku pukul 5 dan walaupun ada arahan daripada pimpinan Pakatan Rakyat, untuk kita turun tetapi kita memikirkan risikonya tinggi jadi kami tidak turun.


"Setelah peranan kita tidak dapat diikuti oleh peserta jadi kita tidak mampu berbuat apa-apa dan saya tidak pasti sama ada ia merupakan satu provokasi daripada pihak lain," katanya.

Pengarah unit Amal pun tak pasti bahawa provokasi dimulakan oleh siapa. Sedangkan pihak pemimpin Pakatan haram dan penganjur Bersih tak sudah-sudah menyalahkan polis.Lihatlah bukti Video bagaimana boleh tercetusnya keganasan


1 comment:

pakwadin said...

MK-pohon link-Lepas ne jgn budak hingueh tu pulak kena buang-boss depa kata lagu lain-dia cerita lagu lain-Puak PR msti ka MK spain punya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog