pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Saturday, May 19, 2012

Transformasi @NajibRazak terbukti menjadi pemusnah Pakatan Rakyat di PRU13.Ternyata YAB DS Najib Razak kini mengorak langkah dengan transformasi  yang sedang di laksanakan demi kepentingan rakyat di Malaysia,apa yang di lakukan Perdana Menteri Malaysia ini telah membuat Pakatan Rakyat menjadi gelabah dan cuba mencari jalan untuk memburukan Kerajaan Malaysia dengan mengunakan apa cara jua sekali pun untuk menyerang bagi mengagalkan transformasi yang di lakukan Perdana Menteri Malaysia.


Bagi Pakatan Rakyat sekira transformasi secara besar-besaran yang di lakukan YAB Perdana Menteri Malaysia tidak di gagalkan,mereka akan berhadapan dengan kegagalan di PRU 13 ini,kerana impak transformasi oleh YAB Perdana Menteri Malaysia sudah sampai ke jiwa rakyat,dan rakyat mula memberi kepercayaan terhadap pimpinan YAB Perdana Menteri Malaysia.

Transformasi yang di lakukan YAB Perdana Menteri Malaysia merupakan usaha bagi meneruskan usaha-usaha Mantan Perdana Menteri,TUN Mahathir memastikan negara mencapai matlamat Wawasan 2020,tidak hairanlah TUN Mahathir juga merasa yakin terhadap pemerintahan YAB DS Najib Razak di dalam transformasi yang di lakukan.

Kini keberkesanan transformasi yang di lakukan  YAB DS Najib Razak juga di akui dan perlu di sokong oleh orang yang pernah menentang pentadbiran Kerajaan Malaysia sebelum ini..


KUALA LUMPUR 18 Mei - Bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim hari ini berkata kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak harus disokong dan patut diberi peluang dan masa bagi menjayakan program-program transformasi yang sedang dilaksanakannya sekarang.
Bekas pemimpin DAP yang bertindak keluar dari parti itu Isnin lepas kerana mempertahankan prinsipnya menentang demonstrasi Bersih 28 April, sekali lagi mengulangi pandangannya bahawa program transformasi yang dimulakan Perdana Menteri adalah baik untuk negara.
"Apa yang Perdana Menteri buat sekarang ini adalah betul (is the right thing), jadi kita kena sokong (support) dia," katanya sambil menambah kata bahawa transformasi yang Najib usahakan adalah suatu proses untuk perubahan yang sudah tentu mengambil masa. 
“Proses dari segi definisinya pun kena ambil masa sikit. Proses, bukan produk...produk boleh keluar terus, awak pergi Tesco (pasar raya) boleh beli (barang)," katanya sambil menegaskan ini termasuk usaha pentadbiran Najib untuk menambah baik proses demokrasi negara.
Diminta pandangannya sama ada kepimpinan Najib akan mendapat sokongan rakyat dalam pilihan raya umum akan datang kerana perubahan-perubahan yang sedang dibawanya, Tunku Aziz berkata: “Saya bukan penganalisa politik dan tidak mahu membuat spekulasi." 
"Tapi proses, kena bagi masa, bagi peluang. Dulu kita dok (sering) jerit itu, ini, kerajaan tak buat itu dan ini, sekarang kerajaan dah dengar... (maka) itulah saya kata tak payahlah lagi lah nak buat protes...(sekarang) nak buat Bersih 4.0 (pula)...mahu apa lagi," katanya.
Beliau berkata tunjuk perasaan diadakan untuk menarik perhatian dan mempertingkatkan kesedaran orang ramai. 
"Awak fikir kerajaan tak nampak apa rakyat hendak? (dalam perhimpunan itu) 98 peratus, yang protes nak tukar undang-undang itu ini, tapi yang dua peratus tu...mereka itu ada agenda lain...mereka buat kacau," katanya. 
Beliau merujuk kepada tindakan parti-parti politik pembangkang tertentu yang dikatakan telah “merampas" tunjuk perasaan itu daripada badan bukan kerajaan menganjurnya dan dikatakan bertanggungjawab mencetuskan huru-hara pada hari itu sehingga beberapa anggota polis dan orang awam mengalami kecederaan. - BERNAMA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog