pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Tuesday, July 10, 2012

Video Eksklusif!! Sidang media Ketua Pemuda Gerakan Kedah berkenaan isu saman di bawah akta OSA

Dalam sidang media Ketua Pemuda Gerakan Kedah, Tan Keng Liang menunjukan dasar perumahan yang cuba di perbaharui Kerajaan Negeri telah menyekat orang luar dari Kedah membeli rumah di Kedah. 
Jadi lepas ni kalau siapa-siapa kad pengenalan selain dari 02 tidak akan di layan untuk memiliki rumah di Kedah sekiranya dasar perumahan baru di luluskan dalam sidang DUN.
Ternyata niat yang cuba di lakukan Azizan Razak hanyalah menyusahkan rakyat di Kedah yang bukan anak jati Kedah.
Selain itu salah satu punca lain yang mendorong Azizan Razak mahu menyaman Tan Keng Liang,adalah pendedahan kegagalan kerajaan negeri menunaikan janji dalam manifestor PRU 12 akan membina rumah mampu milik dan rumah kos rendah di sekitar kawasan Jitra dan Alor Setar.
Akibat kegagalan kerajaan negeri melalui anak syarikat kerajaan negeri dalam pembinaan rumah mampu milik dan rumah kos rendah, kerajaan negeri terpaksa memberi projek perumahan kepada syarikat perumahan swasta dan di sebabkan itu harga rumah meningkat tinggi sehingga menyusahkan golongan yang berpendapatan sederhana dan rendah memiliki rumah seperti yang di janjikan pada PRU 12 akan meringgankan beban rakyat.
Pisau Kedah :-  Pakatan Rakyat adalah pakatan munafiq yang menzalimi rakyat di Kedah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog