pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Saturday, July 28, 2012

Anak kecil di hina kerana bergambar sedang bersolat beralaskan bendera UMNO.


Pisau Kedah tertarik dengan gambar anak kecil ini mengunakan bendera UMNO sebagai alas untuk mengayakan diri dalam keadaan sedang bersolat. Pisau Kedah ambil gambar ini dari Aktivis UMNO Pekan Naka.

Pelbagai komen yang telah di berikan oleh cybertropper otak hijau bagaikan menjadi satu kesalahan dengan gambar yang di paparkan ini sehinggakan bermacam kejian yang telah di lemparkan
Lihat bertapa dangkalnya memberi komen sehingga mengatakan orang UMNO ini celaka. hanya kerana gambar yang di paparkan. siap menuduh bila jadi anak dara ajar buat maksiat, bila dah dewasa ajar menentang hukum Allah. 

Apakah dengan komen yang di beri mencerminkan cybertropper otak hijau ini memperjuangkan Islam ?

Kita jangan lupa Allah S.W.T itu maha mengetahui akan umatnya. Kenapa terlalu cepat menghukum tanpa ada buktinya apa akan terjadi kepada masa depan kanak-kanak yang di keji itu. Sedangkan anak orang PAS pun belum tentunya sempurna kesemuanya menjadi seorang Islam yang sempurna

 

Mengapa gambar seperti ini cybertropper otak hijau tak menghina ? sedangkan bendera parti juga di gunakan sebagai alas untuk bersolat. 

Nampak sangat cybertropper otak hijau ini lebih pentingkan parti dari Islam

2 comments:

Anonymous said...

MALU WEH HALIM YAMALI...KUTUK ANAK KECIL TAK INGAT DUNIA..MU PASTI KE MU AHLI SYURGA? KALU IKUT KOMEN MU, SERUPA AHLI NERAKA JAH!

Anonymous said...

Maaf terlebih dahulu sekira komen saya ini menimbulkan andaian yang tidak menyenangkan. Saya seorang penyokong kerajaan tetapi dalam soal gambar yang dipaparkan itu saya sangat sangat tidak bersetuju. Juga saya kurang mengerti kenapa bendera tak kira bendera apa pun digunakan sebagai sajadah sedangkan kita disunatkan menggunakan sajadah tanpa corak semasa bersembahyang kerana takut takut akan mengganggu solat kita saperti sebuah hadith dari JAKIM yang saya salinkan:

Diriwayatkan dari Aisyah katanya:Nabi s.a.w pernah solat memakai baju bergambar (bercorak-corak). Suatu ketika nabi s.a.w terlihat kepada gambar di baju itu. Setelah selesai solat, nabi berkata:Bawalah bajuku ini kepada Abu Jahm dan bawa kembali tukaran daripada Abu Jahm. Baju ini melalaikanku sebentar tadi dari solatku.

Maaf sekali lagi.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog