pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Saturday, July 28, 2012

Panas !!! Kisah Abdullah Sani (ahli Parlimen Kuala Langat ) yang memalukanTeam Media Selangor telah membongkarkan kisah 'PlayBoy' PKR yang dikenali sebagai Dolah Sani. 

Abdullah Sani atau 'nama mesra' nya Dolah Sani memang sukar dicari oleh penduduk Kuala Langat yang mahu mendapatkan pertolongan darinya.Kalau sembang dengannya, pasti ramai yang akan ingat Dolah Sani kaki temberang kononnya telah dijanjikan 'position' Menteri Sumber Tenaga dalam kabinet bayangan pakatan. Entah betul atau tidak, itu urusan dia dengan mentornya Anwar Ibrahim.

Tapi, ramai juga warga industri di Kuala langat dan Sepang termakan dek sembang deras dia itu dan ada darinya yang telah diberhentikan kerja oleh majikan masing-masing dek kerana terlalu suka buat demonstrasi di kilang-kilang yang banyak terdapat di zon perindustrian bebas Kuala Langat dan Sepang. Apa nasib pekerja yang diberhentikan itu? Dolah Sani langsung tak peduli.

Bulan lepas, TMS ada bercerita kisah bagaimana PKR Kuala Langat terpaksa mengemis demi 'survival' parti itu di Kuala Langat kerana tidak mendapat bantuan dari Dolah Sani selaku MP Kuala Langat dan akhirnya, David Cheong selaku Ketua PKR Cabang Kuala Langat telah meletakkan jawatannya (klik sini).


Siapa pun, hari ini Dolah Sani dah tak peduli kerana sibuk melayan 'isteri baru' nya yang dinikahi dan majlis berlangsung sama dengan majlis anaknya baru-baru ini.
Krisis rumahtangga Dolah Sani bukan perkara asing lagi dan pernah disiarkan dalam akhbar tempatan.

Pagi tadi, sekali lagi kisah rumahtangga ahli parlimen 'koboi' ini tercetus di media maya kerana laporan polis yang dibuat oleh isteri pertama beliau ke atasnya.

TMS yang mengenali Dolah Sani cukup taksub dengan mentornya, Anwar Ibrahim hanya boleh kata "like Anwar, like Dolah" sahaja di sini.

Dalam politik, ada TIGA PERKARA yang akan membinasakan....


KUASA

WANG

PEREMPUAN

Ketiga-tiga perkara tu cukup ada pada DOLAH SANI - lambang pemimpin dari kilang PKR !


2 comments:

Anonymous said...

Pe yg peliknye dgn kwin dua..buknnye tk nikah pun..pe yng prliknye dgn penceraian..soal jodoh..bukn krjs mknusia..yg peliknye..mknusia..mkin maju..tp otak mkin bangang..ada berita yg betul..di pusingkn jd tk betul..orng mkin elakkn dosa..ha.g mkin ajak orng wt dosa..orng berfekir guna hang brfikir guna kepala jubor..ada berita baik hang pilih berita..pekak badak..orang cri istiri untuk jga orang tua..hang lg sokong isteri derhaka..betul2 kuli dajal la ha.g ni..makan babi lg baik la..buangasa buang pahala..penatnye org tua hang brsarkn hang..bela anjing lg untung dr bela hang tw..kecianye gua tengok hang ni..tk cukup vitamin..dh kna virus iblis..laknat..

Anonymous said...

Kalau dh bini nk tunjuk bego..suruh pilih mak atw isteri..aku pn tk fkir panjng..nk terajng..lw bini brtahun tk hormay mk mrtua lg nk bg makan ke..lw ada bini tp tk nk jaga mk mrtua aku pun kawin lg..yg pnting ada org jga mk kita..klw adA bini tp nk jahanamkn suami..mmg awal2 aku bg kaki..tk d konek la nama lw nk simpan bini cmtu..aku rse yb brtindak tk ikut nafsu..tp hang tu yg brckap ikut nafsu..isteri orng brebut nk dpat payung emas..berebut nk title isteri mithali..si limah..berubut nk jd isteri drhaka..ape la untungnye..jd kuda bn..jd kuda musuh politik..sudah tercampak tepi jalan jd janda monopous..dgn usia setengh abad..sape la nk jeling..sia2..je..amsl seumur hidup..langsai..hnya krana rayuan kuncu2 dajal bertopengkn mknusia..penatnye setengh mati kndungkn anak sampai enam..bela didik sampsi besar.
Segala hnya kejahilan agama dn ilmu..tk kenal mna.kata2..iman mana kata2..iblis.dh besar sgt ke pengorbamannye pd suami..dh penuj sgt ke tanggung jepnye pd suami..smpai tk dpt nk bezakn jalan nerala dgn jalan syurga.untunh sgtke kputusan yg si limah buat ni..berbaloi ke tindakn si limah ni..cmne si limah leh tk perasan yg dia kuda musuh politik suaminye..jd kuda pd rakan musuh politik suaminye..sudahnye..tercmpak la si limah ke dunia ke bebalanye..yg..menjadiksn..akn menjadikn dirinys seorang janda psling malanh disebabkn kedangkalanye sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog