pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Monday, July 9, 2012

@abby_abadi112 @hairieothman perlu muhasabah diri di dalam menentang Keselamatan Negara

Memang Lawak la bila pemimpin-pemimpin PAS dah tak mampu nak menarik perhatian orang ramai depa dah guna artis yang di pinggirkan peminat untuk menarik perhatian untuk menyokong PAS.

Terbaru 3 artis yang dah tak populor di gunakan PAS menarik perhatian orang sekeliling untuk menyertai demonstrasi bantahan ISA yang di adakan di Kem Kemunting Taiping Perak (KEMTA).

Dalam demonstrasi berkenaan Abby Abadi yang sebelum ini pernah memegang watak anggota polis di dalam beberapa drama dan filem di Malaysia mempersoalkan slogan Polis Malaysia Mesra,Cepat dan Betul dan Hairie Othman yang pernah memegang watak Leftnan Adnan dalam filem Leftnan Adnan menyatakan Akta ISA adalah akta Zalim

Ternyata sekali tindakan Abby Abadi mempersoalkan slogan Polis adalah tidak wajar. Ini menunjukan Abby Abadi tidak pernah menjwai peranan polis ketika memegang watak sebagai anggota polis ketika berlakon sebelum ini dalam drama dan filem.

Sekiranya Abby dan Hairie menjiwai watak anggota keselamatan yang mereka lakonkan pasti mereka berdua akan memahami apa itu fungsi anggota keselamtan di dalam menjaga keselamatan Malaysia yang tidak pernah orang lain hadapi. Sebagai satu badan berunifom yang di pertanggungjawapkan oleh rakyat Malaysia menjaga keselamatan mereka memikul satu tanggungjawap yang cukup besar demi memastikan rakyat Malaysia dapat tidur dengan nyenyak, dapat hidup dalam keadaan aman yang tidak di ancam dan menjaga keharmonian setiap masyarakat di dalam ancaman dari pihak yang cuba menghuru-harakan keamanan Malaysia.

Apakah sebelum menyertai demonstrasi itu, Abby dan Hairie tak muhasabah diri dahulu ka sebelum terikut mainan politik kotor pakatan haram? 

Siapa Abby dan Hairie mahu mempertikai tanggungjawap yang rakyat telah berikan kepada polis untuk menjaga keselamatan mereka? 

Kenapa pakatan haram yang mempertikai ISA mengapa tidak majoriti rakyat Malaysia? (minta muhasabah diri)

Apa yang di lakukan pakatan haram hanyalah kepentingan politik semata-mata. sekiranya Abby dan Hairie masih belum mempercayai apa yang di perkatakan, Pisau Kedah syorkan Abby dan Hairei berjumpa dengan seorang bekas hard core perjuang PAS yang pernah di tahan di bawah akta Isa, Cikgu Zainol penulis buku Air Mata Bumi Memali, buku yang di haramkan kepada ahli PAS untuk membacanya sehinggakan darahnya telah di halalkan PAS setelah membongkar penipuan individu pemimpin dalam PAS.

Selain penulis buku Air Mata Bumi Memali, Cikgu Zainol pernah menjadi penulis Harakah, Ketua Pemuda PAS Padang Terap dan pernah menjadi Exco Pemuda PAS Kedah. Cikgu Zainol juga pernah berjuang di Afghanistan sehingga di gelar perjuang muhajidin. 

klik sini kalau Abby dan Hairie nak tahu serba sikit tentang Cikgu Zainol. 

Cikgu zainol rasanya boleh memperjelas bagaimana dia di tangkap di bawah akta ISA, apa kesalahannya, bagaimana peranan pakatan haram di dalam keadaan keselamatan negara secara terperinci.

Abby dan Hairie kalau nak cari Cikgu Zainol, carilah di Kedah. sekitar Sik. itu pun kalau raya diri ikhlas dalam perjuangan rakyat dan bukannya kepentingan diri dalam politik. Tetapi harus di ingat Abby dan Hairei kena cari sendiri kerana pemimpin PAS Kedah tidak akan membawa Abby dan Hairei berjumpa dengan Cikgu Zainol.

Kena di ingat polis bukannya memikir hak seorang individu, polis memikirkan hak majoriti rakyat yang mahukan keselamatan mereka, tempat tinggal mereka dan negara mereka dari di ancam mengunakan pelbagai platform yang boleh di pergunakan.

Seorang lagi artis, Leman raja lawak. malas la nak komen pasal dia ni.. dengan orang dia boleh la tipu, tapi dengan Allah S.W.T tak daptlah dia nak tipu, kerana Allah S.W.T maha mengetahui. 

Di harapkan Leman dapat menutup keaiban ibunya dahulu. apakah benar apa yang di ceritakan orang kampung di sekeliling rumah Leman dengan perubatan yang telah di lakukan ibunya. 

Rasanya Leman perlu perjuangakan nama baik ibunya dahulu. Apakah cerita yang khabarkan tentang perubatan ibunya itu adalah benar atau fitnah sebelum bermegah diri dalam perjuangan politik


1 comment:

Prebet Norman Hakim said...

...apa sudah jadi dgn Leftenan (B) Hairie dan Inspekter (B) Abby yg kini telah jadi 'mujahidin' PAS...nak kata bodoh pun tidak tapi mereka tertekan nak cari makan dgn PAS...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog