pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Monday, December 3, 2012

Video Eksklusif ( Patut Lihat ) !!! Bukti Anwar Ibrahim Mahu Membunuh Ekonomi Bangsa Melayu.
Dalam banyak-banyak jutawan di dalam Malaysia ini, mengapa Tan Sri Syed Mokhtar yang berbangsa Melayu juga yang menjadi mangsa untuk di jatuhkan Pakatan Haram sedangkan hakikat Tan Sri Syed Mokhtar tidak pernah terlibat di dalam politik Malaysia.

Apa yang dapat di lihat, niat Anwar Ibrahim adalah untuk menaikan semanggat bangsa lain supaya membenci bangsa Melayu yang di perjuangkan UMNO di sebalik tidak mengetepikan hak bangsa lain di Malaysia.

Jika di fikirkan secara logik, Syed Mokhtar, salah seorang jutawan Melayu yang berjaya bukanlah seorang ahli politik yang mampu menggugat politik Pakatan Haram, Syed Mokhtar hanyalah seorang ahli perniagaan yang berjaya membentuk empayar perniagaannya sendiri.

Dari hasil perniagaannya, Syed Mokhtar banyak membantu golongan orang miskin, banyak membuat kerja-kerja amal banyak menderma kepada yang memerlukan melalui Yayasan Al-Bukhari yang di tubuhkannya sendiri pada tahun 1996.

Tujuan utama Yayasan al-Bukhary ditubuhkan pada Mac 1996 sebagai badan kebajikan yang berperanan membantu golongan miskin, menyokong perkembangan seni dan budaya Islam dan juga menggalakkan persefahaman antara peradaban. Antara objektif utama Yayasan al-Bukhary adalah menggalakkan persaudaraan sesama Islam.

Sehingga kini, Yayasan al-Bukhary membelanjakan lebih RM300 juta bagi aktiviti keagamaan, kebudayaan dan pendidikan, Selain itu juga, Yayasan al-Bukhary hanya membiayai pelajar miskin.

Antara inisiatif yang dilakukan adalah membiayai pelajar Muslim miskin dari serata ASEAN supaya belajar di Malaysia., rumah anak yatim, madrasah dan juga masjid banyak yang beliau bina. Mungkin banyak lagi perkara yang beliau lakukan, tidak kita tahu.

Sebenarnya serangan terhadap Jutawan yang berbangsa Melayu, Syed Mokhtar ini telah di cetuskan oleh Tony Pua, ahli Palimen DAP yang mengetuai satu kumpulan rahsia DAP yang di beri nama kumpulan G17.

Tujuan utama kumpulan terbabit adalah menjatuhkan orang Melayu melalui dunia politik Malaysia supaya hak keistimewaan ketuanan Melayu dapat di hapuskan.

Anwar Ibrahim menggunakan kesempatan dari kumpulan ini di dalam meraih sokongan dari kalangan bukan bangsa Melayu supaya cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia akan tercapai.

Untuk undi dari bangsa Melayu, Anwar Ibrahim tidak merasa bimbang kerana PAS yang berada dalam Pakatan Haram di gunakan untuk menarik undi dari kalangan bangsa Melayu yang cukup sinonim dengan Agama Islam.

Ternyatalah apa yang di lakukan Anwar Ibrahim dan PAS hanyalah untuk kepentingan politik masing-masing tanpa menyedari apa yang mereka lakukan merupakan jalan termudah bagi DAP yang terbukti anti pada bangsa Melayu merealisasikan impian mereka untuk melihat bangsa Melayu yang beragama Islam merempat di tanah air sendiri sepertimana yang telah parti PAP lakukan di Singapura terhadap bangsa Melayu Singapura.

klik di sini untuk melihat bukti DAP anti bangsa Melayu.

1 comment:

Anonymous said...

apalah malangnya nasib melayu, berjaya pn salah dn yg hairanya yg dengkipun org melayu jgak, sdgkn kalau kita perhatikan org cina xpernah pun dengkikan bangsa mereka yg berjaya w'pun yg berjaya itu ditolong oleh politik spt YTL dn byk lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog