pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Friday, December 14, 2012

Video Punca Harimau Malaya Kecundang Semalam ( Patut Lihat )
Jika di lihat mutu pengadilan oleh pengadil dari Korea, Lee Min Ho cukup menyedihkan apabila tindakan yang di ambilnya dengan memberi kad merah pada minit ke 43 setelah melayangkan dua kad kuning kepada permain pertahanan kental Harimau Malaya, Fadhli Shas.

Sepatutnya Lee Min Ho sebelum mahu melayang kad kuning kali yang kedua kepada pertahanan Malaysia itu, dia sepatutnya kena berbincang dahulu dengan pembantunya yang melihat kejadian tersebut sebelum mengambil tindakan.

Jika di imbas kembali video pemainan semalam ternyata tindakan memberi kad kuning kali yang kedua seolah-olah bagai di rancang dalam permainan tersebut supaya salah seorang dari pertahanan Malaysia dapat di buang Padang dalam perlawanan separuh akhir Piala AFF. Maka Fadhli Shas menjadi sasaran kerana dia telah mempunyai kad kuning yang pertama dan kebanyakan serangan melalui posisinya dapat di patahkan.


Ternyata apa yang berlaku semalam yang menjadi punca Malaysia kalah adalah mutu pengadilan yang cukup  teruk dan sering membuat kesilapan yang terlalu banyak memberi advantage kepada pihak Thailand.

Semalam.. Lee Min Ho patut di layan macam video di bawah ni saja.. tak pandai jadi pengadil, kena londeh seluar.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog