pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Thursday, July 5, 2012

Panas !!! Azizan Razak sanggup mempertaruhkah nasib PAS demi kasih sayangnya terhadap REKTOR KUIN
Walau pendedahan berkenaan salah laku Dato' Jamil Osman telah di buat kepada Menteri Besar Kedah melaui surat yang telah di hantar kakitangan KUIN pada 12/06/2012 namun Azizan Razak masih tetap mempertahankan Rektor yang di lantiknya.

ALOR SETAR – Rektor Kolej Universiti Insaniah (Kuin) Prof Datuk Dr Jamil Osman tidak perlu meletak jawatan kerana kolej itu tidak menghadapi sebarang masalah, kata Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak.
Sebaliknya kata beliau, isu yang timbul sengaja dibangkit memandangkan pilihan raya umum bakal diadakan bila-bila masa sahaja.
“Kuin ni tak ada masalah pun. Semua okay. Biasalah sebab dekat pilihan raya ni, sebab itu isu ini timbul,” katanya kepada pemberita di sini Rabu.
Beliau yang ditemui selepas mempengerusikan mesyuarat exco kerajaan negeri diminta mengulas mengenai desakan sekumpulan 200 warga kerja Kuin pada Selasa agar Jamil meletak jawatan kerana gagal menjaga kebajikan tenaga kerja dan pelajar.
Mengulas lanjut, Azizan berkata Jamil juga memegang jawatan itu selepas ditawar kepadanya oleh beliau bagi membantu perkembangan kolej tersebut.
“Bukan dia yang minta kerja ini, saya yang panggil dia balik dari UIA (Universiti Islam Antarabangsa Malaysia) sebab nak buat perkembangan di Kuin,” katanya.
Ditanya sama ada kumpulan yang membuat protes terbabit akan dikenakan tindakan disiplin, Azizan berkata mereka berhak menyuarakan rasa tidak puas hati mereka.
Sementara itu, Jamil yang ditemui pada majlis berasingan turut menegaskan bahawa beliau tidak akan berundur selagi tidak diminta berbuat demikian oleh Menteri Besar.
“Kalau MB (Menteri Besar) nasihat saya suruh letak jawatan, hari ini (Rabu) juga saya akan letak jawatan,” katanya menambah pelantikan beliau pada 2008 itu dibuat Azizan selaku Pengerusi Lembaga Pengarah Kuin.
Jamil yang juga anggota lembaga pengarah kolej, berkata semua keputusan yang dibuat oleh Kuin adalah keputusan lembaga pengarah dan bukan daripada beliau sendiri.
Mengenai dakwaan warga kerja Kuin bahawa memorandum yang diserah tidak dilayan, Jamil berkata beliau berkata telah mengambil perhatian mengenai isu itu dan telah memaklumkan kepada Azizan.
Pada Selasa, kira-kira 200 warga kerja Kuin mengadakan bantahan aman ‘Himpunan Aman Bersih 2.0′ di hadapan pejabat rektor bagi mendesak Jamil meletak jawatan susulan kegagalan beliau menyelesaikan pelbagai isu membabitkan warga kerja kolej itu. – BERNAMA

Di sini Team Media Kedah akan dedahkan semula surat yang mengandungi butiran terperinci berkenaan salah laku Dato' Jamil Osman yang telah di hantar kepada Pejabat Menteri Besar pada 12/06/2012 laluNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog