pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Thursday, March 22, 2012

Video Panas..menunjukan sikap kurang ajar ahli Pakatan Haram terhadap penjaga kanak-kanak.

Video di atas memaparkan seorang jurulatih berbaju merah sedang menegur Latifah Koyak kerana membawa masuk orang ramai ke kawasan 'latihan'nya. Tentu saja beliau marah kerana takut budak-budak dibawah jagaannya akan hilang atau tercedera selepas dirempuh oleh segerombolan manusia haprak yang pentingkan diri sendiri.

Keadaan in terjadi semasa kumpulan National Women Days yang sememangnya
didalangi oleh puak Pakatan Haram sedang membuat perarakan untuk ke padang berdekatan.

Sebagai penjaga budak-budak serta jurulatih, beliau mempunyai tanggung jawab yang berat untuk memastikan keselamatan kanak-kanak dibawah jagaan beliau. Namun ada manusia haprak yang tak berapa faham keadaan beliau, dengan cubaan mereka menghalau dan menengking beliau dengan perkataan-perkataan yang tidak baik.Malah ada pulak yang membuat provokasi, menjerit terlolong untuk menakutkan jurulatih kanak-kanak terbabit, walaupun jurulatih terbabit cuba menerangkan bahawa beliau sudah pun membayar kawasan tersebut untuk kegunaan kanak-kanak dibawah jagaan beliau.

Inilah manusia haprak yang bertopengkan haiwan. Mereka tidak mempunyai perasaan, mereka tidak peduli sama ada kanak-kanak atau orang dewasa.Mereka ini umpama manusia jadian haiwan yang tidak mempunyai otak untuk berfikir.

Cuba bayangkan jikalau sekumpulan orang dewasa, merempuh masuk ke kawasan permainan kanak-kanak, apa akan terjadi? Mungkin ada yang dirempuh jatuh, dipijak mengakibatkan kecederaan dan juga kematian.

Apakah manusia jadian haiwan ini berfikir akan semua itu? Atau hanya pentingkan perut sendiri untuk mencapai segala matlamat mereka?

Pisau Kedah :-

Puak Pakatan Haram kata mereka memperjuangkan hak asasi Manusia..Hak asasi manusia ka dengan apa yang telah mereka lakukan terhadap jurulatih berkenaan?

Jurulatih berkenaan telah membayar sewa untuk menjalankan latihan kepada kanak-kanak di bawah latihannya,mengapa puak yang kurang ajaq berkenaan menafikan hak jurulatih berkenaan setelah membayar sewa?

Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Ahmad Shukri Mokhtar said...

memang peguam celaka hak2 ababi anu israel ini haram jadah. Mulut elok minum asid aje. Kecik2 tak nak mampus dah besar menyusahkan orang

penyokongketuanan said...

Hak Asasi konon!! Ptuihh!! Mereka pijak hak kanak-kanak menggunakan kemudahan padang yang telah dibayar sewa. Ego dan bangganya menindas kanak-kanak. Ptuuih!! Langsung tak nak berkompromi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog