pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Friday, March 23, 2012

Panas!!! Pemuda PAS Kedah menentang Anwarinas dalam PAS Kedah

Phahrolrazi seteru Ostad Zizan MB Kedah memperakui rupanya Dewan Pemuda PAS bodoh bodoh belaka,Pemuda PAS Kedah diketahui ramai sebagai tidak faham dan berani memperjuangkan liberalisasi didalam PAS.

Apa yang diperjuangkan oleh mereka yang lebih terbuka didalam PAS sudah menjadi anjakan politik baru didalam PAS.Pemuda PAS masih didalam kelompok konservatif yang tidak boleh menerima idea idea baru seperti konsep pluralisme,liberal dan kebebasan hak asasi manusia.

Tindakan dewan pemuda PAS Kedah mendesak agar Datuk Phahrolrazi dan Datuk Dr Ismail Salleh berundur sebagai timbalan pesuruhjaya I dan II negeri membuktikan mereka masih tidak dapat menerima bahawa pucuk pimpinan PAS Kedah adalah hak milik Anwarinas.

T
etapi menurut sumber,tindakan pemuda PAS didalangi oleh pihak Ostad Azizan sendiri,kalangan yang pro kepada Ostad Azizan masih tidak berpuas hati apabila Pemandu ditubuhkan maka pentadbiran Azizan tidak bebas dan diperlakukan sebagai boneka semata mata.

 
Phahrolrazi amat jelas tentang pendirian beliau,mengkritik pentadbiran Azizan adalah semata mata mahu memperbetulkan kelemahan yang ada,tindakan dewan Pemuda PAS tak lebih kepada mencurah minyak ke api memandang isu Pemandu sudah pun diputuskan oleh PAS Pusat.


Read more: http://www.pisau.net/2012/03/phahrolrazi-sifatkan-pemuda-pas-kedah.html#ixzz1pulrrNB3Pisau Kedah :-

Macam mana nak tadbir Negara,tadbir Negeri pun dah jadi carca merba,,memang patut pun Pemuda Pas Kedah menolak golongan Anwarinas,seperti mana Pisau Kedah menolak Tok Sheikh Kadiaq yang merupakan Anwarinas dalam UMNO,,lepas ni PAS boleh ambil untuk menambahkan kekusutan di dalam parti PAS,,Pisau Kedah bersama ahli-ahli UMNO lain merasa bersyukur Tok Sheikh Kadiaq dengan sendirinya meletakan jawatan dan keluar dari UMNO ..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog