pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Friday, March 23, 2012

Panas !!! Anwar sudah berjaya menerapkan fahaman Pluralisme ke dalam otak tok lebai PAS

 


Tak tau lah nak kata apa lagi tentang gambar ni,puak PAS boleh menilai sendiri adakah gambar tulen atau gambar yang di edit.

Pisau Kedah minta Ulama PAS beri penjelasan apakah hukum dari segi Agama Islam apa yang tok lebai di dalam gambar  berkenaan lakukan,apakah cara begini PAS merasa bangga dengan menyatakan merekalah yang memperjuangkan agama Islam..

Pisau Kedah berpendapat Anwar sudah berjaya menerapkan fahaman Agama semuanya sama ke dalam kepala otak tok lebai di dalam gambar tersebut.


sila baca cerita sepenuhnya :- klik sini


Mendoakan Orang Kafir (sumber :-klik sini )

Tarikh Keputusan: 
 1 Jan, 1970
Huraian Tajuk/Isu: 
Hukum berdoa untuk orang kafir
Keputusan: 
Jawatankuasa berpendapat haram keatas seseorang muslim yang dengan sengaja berdoa dengan kebaikan seperti berdoa untuk diberi keampunan atau diberi rahmat atau dipanjang umur kepada orang yg bukan berugama Islam kecuali untuk diberi taufiq dan hidayah kepada memeluk agama Islam.
Keterangan/Hujah: 
Seseorang yang telah terlanjur berdoa dengan kebaikan untuk orang2 bukan Islam(kafir) tidaklah menjadi murtad "والعياذ بالله" dan harus serta sah menjadi imam bagi solat jemaah dan solat juma"at.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog