pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Wednesday, February 13, 2013

Berita Baik Untuk Orang Kuala Kedah Yang Boleh Di Perolehi Dari " KOLAborasi 13 "Pengenalan KOLAborasi '13

Kolaborasi adalah gagasan arah tujuan kita dengan berkerjasama membangunkan kuala kedah menjadi suatu kawasan yang makmur, aman dan maju dalam semangat 1Malaysia.

Dengan kolaborasi sahajalah kita akan mencapai cita-cita membina masa depan yang lebih cerah untuk anak-anak cucu kita dan masa hari ini yang selesa dan lebih baik untuk kita. Kita perlukan kepimpinan yang bervisi dan pengembelingan tenaga serta sumber secara kolaborasi.

Kita akan membantu menyediakan platform dan peralatan (tools) untuk berkolaborasi ini. Masa depan kita akan lebih cerah apabila kita tahu arah tuju kemana hendak kita pergi dan bagaimana untuk mencapainya.

Kerajaan tidak boleh diharap bersendirian tetapi bersama dengan cara berkerjasama dan berkolaborasi kita akan sampai kepada cita-cita kita dan boleh mencapai lebih tinggi lagi.

Dunia hari ini adalah dunia kolaborasi. Dengan bantuan internet dan jaringan komunikasi moden kita boleh mengembeling kekuatan individu menjadi kekuatan bersama. Inilah yang dimaksudkan dengan kolaborasi.

'Dengan bersaing kita tidak akan menjadi kuat, dengan kolaborasi apa sahaja boleh kita buat...'

Yahanana Tobat Buleeh..!

Tanpa kolaborasi sebuah masjid boleh mengajar ilmu fekah kepada 30 orang sahaja di kampong berdekatan sehari seminggu tetapi dengan kolaborasi 20 masjid boleh mengajar 100ribu penduduk Kola dengan ilmu dari Fekah ke Sirah dan dari tauhid hingga ke tajwid. Penduduk Kola boleh berkongsi pengalaman, belajar, aduan, sumber maklumat, tempat makan terbaik dan lain lain lagi. 

Kita berkongsi sumber melalui cara berkolaborasi.

Hari esok lebih baik dengan kolaborasi. Hari ini dengan terlancarnya kolaborasi 13 yang akan disempurnakan oleh YAB Tan Sri Muhyiddin,Timbalan Perdana Menteri Malaysia adalah permulaan benda-benda baik yang akan dinikmati oleh semua penduduk kawasan Parlimen Kuala Kedah sekiranya Barisan Nsional kembali menjadi wakil bagi kawasan P10 Kuala Kedah, N15 Anak Bukit, DUN N16 Kubang Rotan dan N17 Pengkalan Kundur.

Perubahan akan kita bawa di kawasan kita. Marilah kita berkerjasama, bermuafakat, berkolaborasi membawa kemenangan Barisan Nasional di Kuala Kedah. Kolaborasi untuk anak Kola.

Yahanana Tobat Buleeh..!

Dato' Latt Shariman Abdullah

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog