pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Sunday, February 5, 2012

Apakah..Pas salah guna kuasa sebagi pentadbir Negeri??

Cerita ni Team Media Kedah ambil kat blog Kulaan Niriang. Mai kita baca apa yang dia kata,


Sedang Kulaan beratur menunggu giliran untuk membeli tiket feri ke Langkawi, tiba-tiba datang sebuah bas berstikerkan Kerajaan Negeri Kedah.

Kulaan sempat bersembang dengan seorang pakcik yang turun daripada bas tersebut bertanyakan tujuan beliau ke Langkawi. Pada mulanya Kulaan ingat ada rombongan kakitangan Kerajaan Negeri Kedah nak melancong sama ke Langkawi.


Alangkah terkejutnya Kulaan bila jawapan yang diberikan adalah "nak pegi ceramah Mursyidul Am Pas, Tuan Guru Nik Aziz mai ceramah kat Langkawi esok malam..." Terlopong mulut Kulaan seketika.


Kulaan bertanya lagi, itu bukan ka bas Kerajaan Negeri Kedah. " Dah Pas pegang Kedah, mesti la Kerajaan Pas yang bagi guna".


"Asal tak naik kat Kuala Kedah?" Tanya Kulaan lagi. "Entah, takut orang UMNO nampak kot. Kat Kuala Perlis nie depa tak perasan kot" jawab pakcik tu lagi tanpa mengenali siapa Kulaan sebenarnya.


Mungkin pakcik tuh ingat Kulaan pelancong macam yang lain.Siapa kata Pas tak menyalahgunakan kenderaan kerajaan negeri demi kepentingan parti seperti yang sering dilaungkan Pas kepada kerajaan BN. Ini antara bukti penyalahgunaan kuasa yang diberikan oleh rakyat yang memberi undi kepada Pas kononnya parti yang memperjuangkan Islam tapi hakikatnya mereka juga manusia biasa yang punya nafsu.


Sah! Esok akan keluar di Harakah lidah rasmi Pas dan di blog-blog pro pakatan yang datang ke ceramah Nik Aziz beribu. Hakikatnya yang datang bukanlah orang Langkawi tapi "Pendengar Ceramah Hantu", orang luar sama seperti ceramah-ceramah mereka yang lain.


Ulasan Team Media Kedah


Rupanya depa dah hantaq orang support ceramah siap dah.. kononnya esok kalau ceramah depa ramai, depa dok claim kata orang Langkawi ni support depa 100% la kononnya. Sedangkan depa siap dok bawa orang Pas import mai dari seberang.


Ni baru satu bas kita nampak, mana tau ada lima atau enam bas lagi depa dah hantaq. Punggah. Dok kata dah, depa buat macam ni, takut ceramah depa takdak orang. Malu la kat Nik Aziz. Lani memang betui ceramah Pas mana ada sambutan lagi dah ni. Orang Kedah dah tolak Pas ni.. dah tak relevan

lagi dah. Cukuplah hanya sekali.. kami dah serik dah oii..


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

hangkedee said...

2x5 5x2 malah lebih teruk bila Hampas pecacai Dapig memerintah. semua di jual termasuk madrasah.

Wak JawaBernam said...

hahaha..kantoi..

bro..kasi link la sama
jawaber6.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog