pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Thursday, November 10, 2011

KONTROVERSI!! MB Kedah Ustaz Azizan Kaki Pukul Bini??Tergamam juga bila Mc baca cerita ni pada satu blog yang diberi nama Kedah Senget. Nampak gaya blog ini bukan blog pro UMNO. Namun pendedahan yang blog ni lakukan amat tragik. Baca artikel dibawah,

Azizan sering menengking, memaki . memukul dan menampar isterinya sebelum bergelar Toh Puan (kak Faiqah). Lebih dari 10 kali, kak Faiqah lari dari rumah untuk meyelamatkan diri atau mendapat rawatan. Pernah kak Faiqah berlindung di rumah Allahyarham Ustaz Fadzil Nor selama 3 hari. Kadang kadang lari kerumah saudara di Lorong Keriang, Alor Setar dan kerap juga ke rumah Mad Daud Alor Gelenggang. Kak Faiqah ada juga lari balik ke Bangi tampa pengtahuan DIA. Nasib baik masa itu Azizan ada balucinya (Mad Daud), yang siap siaga kemana saja mencari dan memujuk kak Faiqah. Mad Daud terpaksa membawa baju kak Faiqah dan paku kerumah Tuan Guru Haji Jusuh Pendang minta dijampi untuk memulih kak Faiqah. Masa itu, Azizan masih pakai Tok Guru .

Pernah kak Faiqah kerumah Allahyarham Ustaz Azhari A Razak, menyatakan beliau lebih senang jika Azizan melepaskan beliau. “ saya tak ingin nak jadi isteri MB”, ujar kak Faiqah penuh kesal. Azizan masa itu pun, masa Allahyarham Ustaz Fadzil masih ada, sudah bercadang dan beria ia mencanang mau jadi MB.


Kak Faiqah terlalu tertekan dengan sikap Azizan sehingga pernah memohon diceraikan di Mahkamah Syari’ah Alor Setar dan dibicarakan. Azizan juga tergamak mendakwa kak Faiqah, main kayu tiga..dengan bekas S/U kerja PAS Jerai. Sedangkan bekas S/U kerja inilah tempat kak Faiqah mengadu tak puas hatinya terhadap Azizan. Beliau juga menjadi tukang masak kepada anak anak Azizan bila kak Faiqah lari.

AZIZAN DAN ISTERI KE 2.

Ustazah Shamsiah, dibawa balik ke Kedah setelah kak Faiqah berkeras tak mau lagi tinggal di Padang Lumat. Kesian ustazah, beliau terpaksa mengambil 1 minggu MC selepas ditampar dan ditendang oleh Azizan. Ekoran dari itu ustazah Shamsiah bercadang untuk menceritakan hal Azizan kepada UMNO dan mendedah perangai Azizan kepada media massa. Nasib menyebelahi PAS. ustazah membatalkan hasratnya selepas ditenang dan dipujuk oleh Dr Hamdan Khalib (sekarang EXCO).

Tindakkan Azizan memukul dan menengking isteri berlanjutan hingga selepas bergelar Dato’ Seri. Tok siak masjid Pekan Guar Chempedak terpaksa memujuk ustazah supaya jangan tidur dalam masjid……. bahaya… dan meminta ustazah tidur di dalam kereka spectra dia dalam kawasan masjid. Ustazah bawa diri, tinggal anak….mungkin Dato’ Seri buat hal lama.

Boleh sambung baca SINI

Tragik betul cerita ni. Mula-mula Mc pun agak kurang percaya, tapi bila tanya dua tiga orang yang kenal rapat dengan Ustaz ni. Mereka sendiri pun mengaku memang Ustaz ni 'cenggeih' sikit. Tapi agak-agak la, takkan la sampai balun bini teruk macam tu. Sabar Ustaz.. sabar.. bawa mengucap..


McTheory:
Astafirullahhallazim.. apakah pukul bini adalah kewajipan baru orang Pas?

2 comments:

nik zuhuri said...

Aku teringat sewaktu Azizan marah pemberita bila pemberita tanyakan pasal banjir dulu.Memang nampak dia ni panas baran orangnya.

Kalau selalu pukul bini,mungkin wartawan pun dipukulnya.
Hati hati ooooiii

Anonymous said...

DULU DIA BOLEH LAH NAIK MINYAK ATAU PANAS BARAN SATU BADAN... LAA NI INJAP JANTUNG PUN DAH KENA SERVIS KAT IJN... TAK KAN NAK PANAS BARAN LAGI KOT.. ALAMAT TAK LAMA LAA JADI MB KEDAH NNT!... KO BERINGAT JER LAA AZIZAN.. PANAS BARAN KO JER KO TAU.. PANAS INJAP JANTUNG KO.. ADA INGAT?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog