pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Tuesday, April 17, 2012

AIDCNews – 16/04/12 – PAS Pulau Pinang mengesahkan Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak menunaikan janji dalam pelantikan Yang Dipertua (YDP) Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang (MAINPP) kepada parti itu sebagaimana yang dijanjikan dalam pilihanraya kecil Permatang Pasir pada tahun 2009.

Bercakap kepada mole.my, Salleh Man, Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang dilaporkan berkata, “semasa pilihanraya kecil itu, PAS dijanjikan jawatan YDP MAINPP jika menang di Permatang Pasir.

“Secara peribadi, saya merasakan ini bukan isu, tetapi bagi sesetengah orang, ianya melibatkan persoalan janji seseorang”, katanya.

Walaupun PAS memenangi pilihanraya kecil itu namun janji untuk memberikan jawatan YDP MAINPP kepada satu-satunya wakil rakyat PAS di Pulau Pinang itu tidak ditunaikan.

Salleh Man (kiri) dan Malik Kassim (kanan)
Sebaliknya bulan lepas, jawatan itu diberikan kepada YB Malik Kassim dari PKR yang sudah memegang jawatan EXCO Negeri Pulau Pinang (Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Perdagangan Domestik dan Hal Ehwal Pengguna). Malik adalah Adun PKR bagi kawasan Batu Maung dan juga merupakan pemimpin kanan PKR di Pulau Pinang.

Kemelut mengenai perlantikan YDP MAIPP ini telah berlanjutan sejak sekian lama sehingga menyebabkan Pembangunan Tanah Wakaf Aishah di kawasan Seberang Jaya tidak dapat dilaksanakan akibat dari kekosongan jawatan tersebut.Seterusnya.....

2 comments:

Orang Utara said...

Dia cakap saja berani mcm guruh..
Apa dia berani buat?

cakap.. cakap.. cakapp.. taji.. cakapp.. taji lagi..

Anonymous said...

Lidah Anwar niiii.... ada 10 cabang. Pembohong, katanya bila Salleh menang Pilihanraya Kecil Permatang Pasir, wakil tunggal PAS dalam DUN Pulau Pinang akan dilantik menjadi Yang Dipertua Majlis Ugama Islam Pulau Pinang.

Hingga sekarang Salleh Man dah menang hampin 2 tahun, belum juga dilantik menajadi YDP MUIPP, sebaliknya melanik Malik itik sebagai YDP.

Janji Anwar dalam ucapan PRK Permatang Pasir. Kerana nak menang pilihanraya, Anwar akan cakap apa saja yang mana dia ingat ada kuasa boleh petik jari terus jadi. Akhirnya Lim Guan Eang terajang lagu tu jeeer cakap Anwar yang tak laku langsung.

Awat, sampai macam ni pun PAS patuh lagi kapada Anwar niiii...?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog