pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Wednesday, September 26, 2012

( Video Menakutkan ) Puting Beliung Berapi Melanda Bumi AustraliaSeorang lelaki berusia 52 tahun yang juga merupakan pengarah filem di Australia Chris Tangey telah merakamkan fenomena menakutkan "Puting Beliung Api" di Alice Springs. Chris secara tidak sengaja telah merakamkan fenomena luar biasa ini semasa sedang mencari lokasi pengambaran terbaru filemnya. 

Lokasi ini juga sudah seminggu terbakar ekoran daripada suhu yang terlampau panas akibat ketiadaan hujan sejak April lepas. Fenomena yang dijangka tamat 30 saat sebaliknya terus berpusar sehingga padam 40 minit kemudian.

Kejadian ini berlaku disebabkan puting beliung tersebut melalui kawasan yang terbakar. Footage indah ini telah berjaya dirakam secara tak sengaja oleh seorang pengarah filem yang tinggal di situ. Rakaman ini juga pernah keluar di Buletin Utama, TV3, 19 Sept 2012.

Lihat video dibawah yang buatkan kita seram melihatnya...Sumber: http://www.duniarealiti.com/2012/09/pelik-inilah-gambar-puting-beliung.html#ixzz27XKRrOVa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog