pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Wednesday, September 26, 2012

Video Eksklusif !!! Keputusan 8 Kerusi Umum Dan Calon Yang Menang Di Pilihan Raya Kampus UUM #aspirasimahasiswaDalam Pilihan Raya Kampus UUM 2012/2013, 8 kerusi umum dan 28 kerusi fakulti telah di pertandingkan untuk mahasiswa memilih Majlis Pewakilan Pelajar yang terbaik untuk mewakili suara mereka.

Keputusan pengundian telah di baca oleh Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM) Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak dan telah berpihak kepada calon PERUBAHAN yang mewakili suara Aspirasi Mahasiswa (PRO-AM) dengan 7 kerusi umum dari 8 kerusi umum yang di pertandingkan.

Bagi baki 1 lagi kerusi telah di menangi calon bebas yang tidak hadir semasa pengumuman keputusan Pilihan Raya kampus.


Untuk 28 kerusi fakulti yang di pertandingkan, calon PERUBAHAN yang mewakili PRO-AM telah memenangi 27 kerusi dan kalah 1 kerusi kepada PRO-M dari 28 kerusi yang di pertandingkan

Antara 8 kerusi Umum yang di pertandingkan dalam Pilihan Raya Kampus, Iqtiyani Bt Mohd Bashir dari pengajian tahun 4 Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang Dengan Kepujian telah mendapat undian yang paling terbanyak iaitu 10,890 atau 82.8% undi .
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog