pisaukedah@gmail.com

sekiranya anda mahu berkongsi maklumat atau menyumbangkan artikel sila emailkan kepada Pisau Kedah.-Terima Kasih- pisaukedah@gmail.com

Catatan Popular

Rakan di blog

Saturday, October 22, 2011

Indah khabar dari rupa.projek pertanian kerajaan negeri Kedah


Ini gambar di banggakan di dalam blog Penerangan Pemuda Pas Kedah..yang di ambil selepas beberapa hari perasmian pembukaan pusat pengumpulan produk pertanian itu...perasmian pembukaan di adakan pada 15/julai/2011.


Maka untuk memutar belitkan pemikiran orang-orang kampung dengan projek kerajaan Negeri Kedah..maka telah di buat road show menceritakan kejayaan mereka pada penduduk kampung.padahal expo ni di adakan untuk menutup isu MB Kedah (Tok Zan) yang telah berjanji pada orang kampung Padang Terap pada 26/05/2011 dalam majlis Mesra Rakyat yang di adakan di Dataran Pekan Naka....Tok Zan berjanji,,kerajaan negeri melalui Kedah Agro akan membeli hasil buah-buahan orang kampung,terutamanya buah rambutan untuk di jadikan produk rambutan dalam tin...Tapi setelah musim buah hampir sampai ke penghujung,,tak nampak seorang pun dari wakil kerajaan Negeri atau wakil Kedah Agro datang untuk membeli hasil buah-buahan orang-orang kampung,,rambutan orang-orang kampung terbiar sehingga busuk..setelah itu orang-orang kampung telah lakukan satu bantahan secara aman terhadap MB Kedah kerana memungkiri janji yang di adakan pada bulan Ramadhan baru-baru ni,bertempat di Pekan Naka


Expo usahawan pertanian & asas tani ini di adakan di peringkat Parlimen Padang Terap dari 19 oct sehinggalah 22 oct 2011..yang memalukan di khabarkan di hari pertama kehadiran lebih kurang 50 orang,,pada hari terakhir pulak kehadiran tidak sampai 100 orang..orang kampung sudah muak dengan janji-janji kerajaan negeri Kedah......Di khabarkan produk rambutan dalam tin yang di pamerkan dlm expo itu,,adalah hasil dari Thailand dan di labelkan semula sebagai produk buah-buahan yang telah di kumpulkan di pusat .pengumpulan hasil produk pertanian Lembah Jerai..

Hakikat apa yang terjadi pada projek pengumpulan pertanian yang di banggakan kerajaan Negeri Kedah


gambar terbaru 
20/10/2011(2.35pm)Ishhhh,,ishhh berjaya sungguh projek ni..anda lihat..anda menilai sendiri..bandingkan gambar di atas sekali..selepas beberapa hari perasmian pembukaan pusat pengumpulan produk pertanian ni..kredit untuk :- Aktivis Umno Pekan Naka support maklumat.

PSSSTT
Munafik sekiranya tak menepati janji....8 comments:

AMB Padang Terap said...

terbaiikkkk........

Anonymous said...

kalau buat tapak pasar malam baguih ni........

McTheory said...

Terus salurkan info terkini dari kedah.. Wa caya lu orang bro..

Anonymous said...

Tuan. Teruskan perjuangan anda. Semoga Allah hukum golongan munafik ini dalam PRU akan datang. Cukup-cukuplah. Bercakap memang mudah. Sekarang baru mereka tahu susah atau senang jadi pemerintah.

Bang Joe said...

eishhh hangpa nie tu kan pusat pengumpulan bukan kilang..itu pun tak dapat beza kaaa....

Anonymous said...

PAS mungkir janji ...tak munafik...itu dinamakan strategi...UMNO pulak memang munafik bila mungkir janji.

matkilaupenang said...

salam sahabat minta link blog matkilaupenang@blogspot.com.blog tuan telah saya pautkan.Kepada Pisau kedah semoga kita berjumpa lagi terakhir berjumpa dia di janda baik tahniah.

Fauzi Hamid said...

ok saya dah link.terima kasih matkilaupenang,,inssallah sekiranya ada masa berjumpa juga saya dan saudara sekali lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Tekini Media Kedah


Sumber Rujukan: Tutorial Create Recent Post Blogspot | Anastasyea Blog

Pisau Kedah Blog